CLOSE

TruFit Athletic Club

The 28,000 SF athletic facility adds a new recreational and fitness amenity to the southeast part of Fort Collins. The facility was designed to be contemporary, yet welcoming. Upon entering TruFit, patrons are immediately greeted by a fireplace and lounge seating. In addition to the lobby and adjacent sales area, the main level houses a spinning room, group exercise classrooms, a Kids Club, and large support spaces with locker rooms, showers, a sauna and restrooms. Walk up to the second floor from the lobby and one is presented with their choice of free weights, circuit equipment, functional training, and cardio units.

VIEW PROJECT DETAILS

LOCATION: Fort Collins, CO
CLIENT: TruFit Athletic Clubs
SCOPE: New 28,000 SF Facility
COST: $4.9 Million
COMPLETED: 2018

From the outside, over the main entrance, a ‘chevron’ (in plan) pays homage to the Tru>Fit logo. It is sheathed with charred wood and provides a dramatic background for the club’s logo. The “Shou Sugi Ban”, or charred wood, is a traditional Japanese method of preserving wood that has been used for centuries.

This project was a fast track project. Once RB+B was hired, the design team put together a drawing package in roughly six weeks for submission to the City for a Minor Amendment. A plan review submission occurred just a few week later, and construction began shortly thereafter.

TruFit 1
TruFit 2
TruFit 3
TruFit 4
TruFit 5